Zo maak je zelf Avocado olie

0

De Avocadoboom, oftewel de Persea Gratissima komt oorspronkelijk uit Zuid-Mexico en werd voor het eerst bebouwd door de Azteken. Tegenwoordig worden meer dan 400 soorten avocadobomen wereldwijd gekweekt. Je vindt ze terug in de bijna tropische delen van Nieuw-Zeeland, Zuid-Spanje, Zuid-Afrika, Californië, Chili, Peru en Israël. Avocado´s bevatten een lekkere eetbare vrucht met groengeel vruchtvlees. Binnenin de vrucht zit een grote noot, die soms zo groot is als een golfbal.

Avocado’s kunnen tot 25 procent olie bevatten. In tegenstelling tot de meeste andere vruchten, wordt de olie van de Avocado gewonnen uit het vruchtvlees en dus niet uit de noot of de pit. Het vruchtvlees wordt eerst in stukken gesneden, gedroogd en daarna geperst. De olie bevat veel gezonde essentiële vetzuren en vitamines.

De Avocado heeft een zogenaamde “niet drogende“ olie. Maar door het hoge gehalte aan oliezuur, wordt de olie toch snel door de huid opgenomen. De olie wordt veel gebruikt in huidverzorgende producten, o.a. ter bescherming en tegen het uitdrogen van de huid. De olie hydrateert, verzorgt, geeft elasticiteit, beschermt tegen wind en zon en heeft een hoge verdraagzaamheid bij beschadigde en gevoelige huidtypes. Pure avocado olie heeft een sterke dieptewerking en is daarom uitermate geschikt voor de behandeling van onderhuids bindweefsel.

De Avocado olie draagt bij aan:

  • Een verzachtende werking bij zonnebrand.
  • Het elastischer maken van littekens.
  • Hydratatie en voeding van een schilferige, droge en gebarsten huid.
  • Verbetering van eczeem en psoriasis.
  • Bescherming van de rijpere huid.

Wist je dat?

Avocado olie niet enkel heerlijk is om te eten, maar ook nog eens supergezond is? Het is een van de meest gezonde fruitsoorten die er is: het bevat heel veel vezels, meer kalium dan een banaan en grote hoeveelheden Vitamine B, E, en K. Avocado’s hebben ook een positief effect op de cholesterol waardes in het bloed.

Deze bijdrage is geschreven door Inge Pluijmakers-Schuurmans, Marcostherapeute en schoonheidsspecialiste Diferencia praktijk voor huidverzorging en de-stressing, www.diferencia.nl

Comments are closed.