Browsing: Blog

Blog
0

Moe, moe, moe… Wel bekend bij een nieuwbakken moederschap, maar dit was toch wel erg extreem. Al voor de blijde verwachting, vertelde ze, was ik eigenlijk al niet vooruit te branden, maar nu is het helemaal niet meer vol te houden. Zelfs in hartje zomer kon ze het niet warm krijgen, haar haren vielen uit, mensen konden maar beter uit haar buurt blijven vanwege de onaardigheden die ze zich schuldbewust liet ontvallen, ze was achterdochtig en had enorme behoefte aan zoetigheid. Eigenlijk was ze aan het eind van haar Latijn… Op zoek dus naar een passend middel!

Rineke van der Baan
0

Wat is seksueel misbruik eigenlijk? Het horen van de term zegt vaak niet genoeg. De cijfers zijn hoog, de impact is hoog. Maar toch lijken we er allemaal ver vandaan te willen blijven. Echt doorvragen doen we niet, het er echt over hebben doen we ook niet. Het is eng, beschadigend, benauwend.

Wies Teepe
0

“Dat is toch onkruid, dat kun je toch niet eten?” Dit hoort Wies Teepe heel vaak op wandelingen, excursies en workshops Eten uit de Natuur als ze wijst naar een smakelijke eetbare plant. Maar als je nadenkt over onze voorgeschiedenis als oermens, dan wordt het ineens vanzelfsprekend, want voordat de mens ongeveer 12.000 jaar gelden aan landbouw ging doen, kwam al ons voedsel natuurlijk uit de wilde natuur. Wilde planten zijn de voorouders van onze huidige groentes. In deze blog lees je er meer over en een aantal recepten om van vlierbloesem te maken.

Blog
0

Elk jaar wordt er veel aandacht besteed aan het belang van de bijen en wat het gebrek aan bijen voor consequenties heeft. Op zaterdag 8 en zondag 9 juli zijn weer de jaarlijkse landelijke open imkerijdagen. Je leest er hier meer over.

Blog
0

Niemand slaagt er in om een basilicumplant uit de supermarkt langer dan 5 dagen in leven te houden. Hoe dat komt? Basilicum is eigenlijk helemaal geen moeilijke plant om in leven te houden of te laten groeien. Het probleem is dat de plant uit de supermarkt ook gekweekt is voor de supermarkt en snelle consumptie. Robby Sallaets deelt een aantal tips om de levensduur te verlengen.

Fred Penners
0

Granen vormen de basis grondstof voor bier. Waar vroeger haver en tarwe veelgebruikte granen voor bier waren is dat tegenwoordig gerst. Niet voor niets is ‘gerstenat’ een veelgebruikt synoniem voor bier. Bier bevat naast deze ‘heilige’ granen (zie het vorige blog) ook kruiden als grondstof. Fred Penners, Zytholoog en Biersommelier bij de Brouwboerdeij vertelt er in deze blog meer over.

Jacqueline Pompe
0

Ter gelegenheid van de derde Internationale Yoga dag komen Yoga beoefenaars over de hele wereld bij elkaar op pleinen, in tuinen, in Yoga scholen, op het strand en op het terras. We komen bij elkaar van alle kanten op deze aardbol. We komen bij elkaar, zo verschillend als we zijn, maar de geest van Yoga is overkoepelend. Jacqueline Pompe vertelt in deze blog meer over Yoga en hoe het helpt tegen o.a. stress.

Willem Pinksterboer
0

Aan de behandeling van kanker wordt veel aandacht en geld besteed. Maar hoe zit het met patiënten die genezen zijn van kanker en nog steeds allerlei klachten hebben? Voor deze grote groep patiënten is te weinig aandacht. Alternatieve geneeswijzen kunnen een belangrijke rol spelen bij het herstel na de behandeling van kanker.

1 2 3 13