Praktijk voor klassieke homeopathie Physis

0

Uitgelicht: Praktijk voor klassieke homeopathie Physis, Gerlinde de Wit

Wat doet een homeopaat? Dit vroeg ik mijzelf ook af toen ik website bekeek van de school voor homeopathie in Amersfoort.  Ik ben heel regulier opgeleid, en toch heb ik gekozen voor een zes jarige opleiding tot klassiek homeopaat. Ik ben namelijk A verpleegkundige met Intensive Care en Coronary Care aantekening en ben nog twee dagen werkzaam op een Intensive Care.Homeopathie

Een homeopaat gaat uit van de totaliteit (holistisch) van de mens. Dit wil zeggen: psychisch, lichamelijk, emotioneel, sociaal, en ook  de keuze in voeding, drinken, slaapgewoonte enzovoorts zijn belangrijk.

Door middel van een anamnese (gesprek) verkrijgt de homeopaat de informatie die nodig is om een homeopathisch middel voor te schrijven. Wanneer ik alle informatie heb verzameld ga ik op zoek naar het homeopathische middel wat op dat moment het best passend is bij de patiënt met zijn of haar klachten. Het homeopathisch middel zorgt ervoor dat het zelf genezend vermogen wordt gestimuleerd. Na vier weken laat ik de patiënt terug komen om in de praktijk te laten vertellen wat het homeopathisch middel voor hem of haar gedaan heeft. Bij acute klachten is dat natuurlijk eerder.

Klassieke homeopathie voor iedereen

Klassieke homeopathie is voor iedereen geschikt. Zo zie ik zwangere vrouwen in de praktijk die verschrikkelijk misselijk zijn, bekkeninstabiliteit hebben. Baby’s die niet kunnen slapen of na vaccinaties allerlei klachten hebben ontwikkeld met als voorbeeld chronische oorontstekingen. Kinderen met faalangst. Veel hormoon gerelateerde klachten zoals PMS of overgangsklachten. Chronische klachten zoals ziekte van Lyme, Parkinson, vermoeidheidssyndroom enzovoorts. Niet alleen deze, maar veel meer klachten kunnen behandeld worden met homeopathie. Zowel fysiek als mentaal.

Nu 10 jaar verder, ben ik elke dag nog steeds blij dat ik voor klassieke homeopathie gekozen heb.

Ik zie als behandelaar patiënten enorm opknappen, en dat is waar ik het voor doe.

Voor vragen of informatie:
info@homeopathieheiloo.nl
www.homeopathieheiloo.nl
Tel:+31612107273

Comments are closed.