Browsing: Meer over

Meer over Wandelen in de natuur
0

Twintig minuten in de natuur verlaagt stresshormonen

Minstens twintig minuten in de natuur doorbrengen, verlaagt het niveau van stresshormonen aanzienlijk. Dit kan zowel door te wandelen in de natuur als door op een plek te zitten in een natuurlijke omgeving. Met het onderzoek kunnen zorgverleners voortaan natuur gaan voorschrijven.

Dit bepleiten onderzoekers die de eerste bevindingen omtrent stedelijke natuurbeleving vaststelden. De ontdekkingen zijn gepubliceerd in het wetenschapstijdschrift Frontiers in Psychology.

Meer over
0

Winterhanden? Plantaardige olie helpt

In winterse omstandigheden hebben onze handen vaak het meest te lijden. De combinatie van droge warmte binnen en felle kou buiten maakt het bijna onmogelijk om de huid van je handen zacht en soepel te houden. Toch zijn er goede en natuurlijke manieren denkbaar waarmee je handen zonder schrammen, schrale plekken en kloven de winter doorkomen. Het toverwoord is…olie. Lees hier waarom.

Meer over Bijenvolk
0

Een natuurlijk antibioticum uit de bijenkorf

Het najaar is de tijd dat de imkers hun bijenkasten schoonmaken. En wat daaruit komt – propolis – is het waard om te bewaren en te gebruiken. Deze harsachtige ‘bijenkit’ is een effectief antibioticum met vrijwel geen bijwerkingen!