Browsing: Duurzaam leven

Blog Hartenboeren
0

Hartenboeren

‘Hartenboeren’. Nee, niet de titel van een nieuwe Nederlandse speelfilm, maar de droom van Peter…

Duurzaam leven
0

Hoe jouw tuin bijdraagt aan een duurzaam klimaat

Bij een mooie tuin vol groen denk je automatisch: die is duurzaam. Maar zo simpel is het niet. Een echte duurzame tuin creëer je met de juiste materialen en andere energiezuinige maatregelen die je doorvoert. In dit artikel vertellen we je op welke manieren je met je tuin kunt bijdragen aan een duurzaam klimaat.

Duurzaam leven
0

Gezonder door koud douchen

Elke dag even koud douchen leidt tot minder ziekteverzuim. Dat blijkt uit een oriënterend onderzoek onder leiding van het AMC in samenwerking met het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid van het AMC, vanwege de link met arbeidsverzuim. Het is voor de eerste keer dat het effect van koud douchen is onderzocht bij een ′gewone′ groep vrijwilligers. Bij sporters is het effect van kou op prestaties en gezondheid al vaker onderzocht. De resultaten zijn verschenen in het wetenschappelijk tijdschrift PLOS ONE.

Duurzaam leven
0

Zo gaat Zweden de wegwerpcultuur tegen

Zweden heeft BTW op reparaties verlaagd om de wegwerpcultuur tegen te gaan. De Zweedse minister voor financiële markten en consumentenzaken Per Bolund bindt de strijd aan met de wegwerpcultuur in zijn land. Want ook in het land van fast fashion keten H&M en fast furniture keten IKEA begint men te snappen dat grondstoffen schaars zijn en de CO2 uitstoot van de productiesector moet worden beperkt.

Duurzaam leven WiFi straling
0

Hoe kan ik de wifi van mijn Ziggo modem uitzetten?

Ik was laatst bij een klant in Amsterdam, die last had van straling. We wilden dus de straling in huis zoveel mogelijk verminderen. Zelf bepalen wanneer de wifi aan en uit is. De meeste wifi-straling kwam van het Ziggo modem. Hoe konden we deze wifi uitzetten? Je leest het in deze blog.

1 2