Browsing: Marry Foelkel

Blog Aardbeien
0

Zomerkoninkjes

Ze zijn er weer, de blozende bolle vitamine bommetjes. Een telg uit het adellijke geslacht…

Blog De Pinksterbloem
0

De Pinksterbloem

De Pinksterbloem. Eén van de vroege bloeiende en smakelijke planten uit de kruisbloemige familie. Deze…

Blog Lindeboom
0

De boom als geneeskruid

Aan de randen van bossen vinden we momenteel de belangrijkste kruiden en voeding voor ons welzijn. Een van de bomen die we in het voorjaar tegenkomen met een prachtige kleur, is de lindeboom.De lindeboom, bekent van dorpspleinen en oude rechtplaatsen, deed ook dienst als zonnewering voor de boerderijen, in de vorm van een lei-linde. Alle delen van deze boom zijn geneeskrachtig en bruikbaar.

Blog
0

Brandnetel compres

Bijzonder van brandnetel is een aftreksel op olie zoals gebruikt wordt uit de receptuur van Hildegard von Bingen, vooral bij concentratie storing en geheugen zwakheid. Deze olie gemaakt van brandnetelsap en brandnetelzaden is getrokken op olijfolie of amandelolie. Je kan het gebruiken voor het slapen gaan. Volgens Hildegard is het belangrijk om het in deze volgorde toe te passen: masseer meerdere druppels eerst op het borstbeen en daarna op beide slapen. De werkzaamheid is werkelijk verbazingwekkend, vooral bij oudere mensen. Met name wanneer deze zelf merken dat ze vergeetachtig beginnen te worden.

Gezonde recepten
0

Koreaanse Kimchi

Topsporters weten dat hun lichaam levende voedingstoffen nodig heeft om topprestaties te kunnen leveren. Maar levend voedsel is ook belangrijk in een gezond voedingspatroon. Wist je dat Kimchi in Korea bij vrijwel iedere maaltijd gegeten wordt?

1 2