Browsing: Marry Foelkel

Blog Eikenboom
0

Marry’s blik op bomen: Krachtige eik

De eik is zoals hij oogt: robuust. Hij is krachtig anti-parasitair, werkt dus ontstekingsremmend en helpt de huid bij het ontgiftingsproces. Wist je dat alle delen van de eik zowel in- als uitwendig bruikbaar zijn? Je leest er meer over in deze blog.

Blog Lindeboom
0

De boom als geneeskruid

Aan de randen van bossen vinden we momenteel de belangrijkste kruiden en voeding voor ons welzijn. Een van de bomen die we in het voorjaar tegenkomen met een prachtige kleur, is de lindeboom.De lindeboom, bekent van dorpspleinen en oude rechtplaatsen, deed ook dienst als zonnewering voor de boerderijen, in de vorm van een lei-linde. Alle delen van deze boom zijn geneeskrachtig en bruikbaar.

Blog
0

Brandnetel compres

Bijzonder van brandnetel is een aftreksel op olie zoals gebruikt wordt uit de receptuur van Hildegard von Bingen, vooral bij concentratie storing en geheugen zwakheid. Deze olie gemaakt van brandnetelsap en brandnetelzaden is getrokken op olijfolie of amandelolie. Je kan het gebruiken voor het slapen gaan. Volgens Hildegard is het belangrijk om het in deze volgorde toe te passen: masseer meerdere druppels eerst op het borstbeen en daarna op beide slapen. De werkzaamheid is werkelijk verbazingwekkend, vooral bij oudere mensen. Met name wanneer deze zelf merken dat ze vergeetachtig beginnen te worden.

Gezonde recepten
0

Koreaanse Kimchi

Topsporters weten dat hun lichaam levende voedingstoffen nodig heeft om topprestaties te kunnen leveren. Maar levend voedsel is ook belangrijk in een gezond voedingspatroon. Wist je dat Kimchi in Korea bij vrijwel iedere maaltijd gegeten wordt?

Marry Foelkel
0

Specht en Arnica

Bijna iedereen kent het middel Arnica. Het middel wordt toegepast bij bloeduitstortingen ten gevolge van vallen, zwikken en stoten maar ook bij geestelijk trauma. Je mag het alleen niet op open wonden toepassen. Tijdens een kruidenles bij Marry, zagen ze dat er een groene specht achterna werd gezeten door een buizerd. Tijdens zijn ontsnapping vloog de specht echter tegen de ruit en bleef voor dood liggen. Marry Foelkel gaf de specht om het kwartier een paar druppels Arnica in de snavel. Hoe het afloopt lees je in deze blog, inclusief foto’s!