Browsing: Natuur

Algemeen Wilde snert
0

Wilde snert

Ingrediënten: vergiet vol wintergroene kruiden (kleine veldkers, dovenetel, veldzuring, vogelmuur, winterpostelein) 300 gram spliterwten scheutje…

Meer over Wandelen in de natuur
0

Twintig minuten in de natuur verlaagt stresshormonen

Minstens twintig minuten in de natuur doorbrengen, verlaagt het niveau van stresshormonen aanzienlijk. Dit kan zowel door te wandelen in de natuur als door op een plek te zitten in een natuurlijke omgeving. Met het onderzoek kunnen zorgverleners voortaan natuur gaan voorschrijven.

Dit bepleiten onderzoekers die de eerste bevindingen omtrent stedelijke natuurbeleving vaststelden. De ontdekkingen zijn gepubliceerd in het wetenschapstijdschrift Frontiers in Psychology.

Meer over Passiebloem
0

5 natuurlijke middelen tegen angst

Steeds meer mensen hebben te maken met angst. Niet gek, het is namelijk een gezonde reactie op stress. En laat stress voor velen in de Westerse maatschappij dagelijkse kost zijn. Als angst het dagelijkse leven gaat beheersen, is het van belang er iets tegen te doen. Medicijnen tegen angst gaan hand in hand met ongewenste bijwerkingen, zoals verminderde alertheid, een verlaagd libido en zelfs suïcidale gedachten. Een veilige manier om met angst om te leren gaan is door middel van cognitieve gedragstherapie. Daarnaast helpen de volgende vijf natuurlijke opties ook bij angst.

Natuur
0

80 procent boeren bereid natuurvriendelijker te werken

Meer dan 80 procent van de Nederlandse boeren is bereid over te stappen naar een natuurvriendelijke werkwijze. Uit een opinieonderzoek onder bijna 2300 boeren en boerinnen, dat dagblad Trouw liet uitvoeren, blijkt dat de helft binnen tien jaar overgeschakeld wil zijn naar een duurzamere vorm van landbouw.

Marry Foelkel
0

Specht en Arnica

Bijna iedereen kent het middel Arnica. Het middel wordt toegepast bij bloeduitstortingen ten gevolge van vallen, zwikken en stoten maar ook bij geestelijk trauma. Je mag het alleen niet op open wonden toepassen. Tijdens een kruidenles bij Marry, zagen ze dat er een groene specht achterna werd gezeten door een buizerd. Tijdens zijn ontsnapping vloog de specht echter tegen de ruit en bleef voor dood liggen. Marry Foelkel gaf de specht om het kwartier een paar druppels Arnica in de snavel. Hoe het afloopt lees je in deze blog, inclusief foto’s!

Meer over
0

Winterhanden? Plantaardige olie helpt

In winterse omstandigheden hebben onze handen vaak het meest te lijden. De combinatie van droge warmte binnen en felle kou buiten maakt het bijna onmogelijk om de huid van je handen zacht en soepel te houden. Toch zijn er goede en natuurlijke manieren denkbaar waarmee je handen zonder schrammen, schrale plekken en kloven de winter doorkomen. Het toverwoord is…olie. Lees hier waarom.

Natuur Honey Highway
0

Honey Highway wil van Nederland een bijenland maken

Honey Highway is een initiatief waarbij de bermen van verschillende Rijkswegen zo worden ingezaaid dat er een natuurlijk evenwicht ontstaat. Ze worden ingezaaid met allerlei soorten bloemenzaad zodat er voldoende voedsel – nectar en stuifmeel – voor de bijen is om te kunnen overwinteren. De eerste Honey Highway is al gerealiseerd. Je kunt hem vinden bij de A4 tussen Delft en Schiedam.

Natuur Ik sta achter biologisch
0

Bio10daagse 2016: ‘Wij staan achter bio’

Van 15 tot 24 september 2016 is er tien dagen lang extra promotie voor biologisch in heel Nederland. Dit jaar staat de Bio10daagse in het teken van biologische voeding en (top)sportprestaties. Daarnaast staat ook het ‘groene blaadje’ volop in het zonnetje. Met dit officiële biologische keurmerk is het in de winkel makkelijk kiezen voor lekker en 100% gecontroleerd biologisch.

1 2 3 4