Browsing: Voeding

Nieuws
0

Meer duurzame cacao verwerkt

Een steeds groter deel van de cacao die door Nederlandse cacaoverwerkende bedrijven wordt ingekocht, is erkend duurzaam gecertificeerd. Het aandeel steeg van 21 procent in 2014 naar 30 procent in 2016. Dat blijkt uit een enquête naar het verbruik van duurzaam gecertificeerde cacao door cacaoverwerkende bedrijven in Nederland, dat het CBS in opdracht van het huidige ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft uitgevoerd.

Gezonde recepten
0

Koreaanse Kimchi

Topsporters weten dat hun lichaam levende voedingstoffen nodig heeft om topprestaties te kunnen leveren. Maar levend voedsel is ook belangrijk in een gezond voedingspatroon. Wist je dat Kimchi in Korea bij vrijwel iedere maaltijd gegeten wordt?

Annemiek Shrestha
0

Zelf zuurkool maken in 7 simpele stappen

Zuurkool is ontzettend gezond. Niet alleen draagt deze groente bij aan gezonde darmen. Ook is zuurkool goed voor je gewicht en je hart. En het leuke is: je kunt zuurkool gemakkelijk zelf maken. Hoe je dat doet lees je in deze blog.

Annemiek Shrestha
0

Zo maak je zelf groentebouillon

Heb je wel eens groentebouillon gemaakt? Bouillon maken is eigenlijk heel gemakkelijk. Je hebt slechts wat groenten, water, kruiden en zout nodig om zelf een heerlijke, gezonde basis voor soep of andere gerechten te bereiden. Soep eten als lunch helpt trouwens ook als je snel wilt afvallen. In dit artikel tips hoe je zelf een bouillon maakt.

Annemiek Shrestha
0

Drie lekkere en gezonde kersthapjes

Met kerst is het tijd voor snacks, chocolaatjes en ander lekkers. Het probleem met deze kersthapjes is dat ze vaak alleen lege calorieën leveren. Ze voeden je lichaam dus niet, maar geven je alleen kortstondig veel energie. De energie die je niet gebruikt, wordt opgeslagen als vet. Met deze drie lekkere en gezonde kersthapjes heb je dat probleem niet.

Nieuws
0

Groene thee helpt alzheimer voorkomen

Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat groene thee goed voor de hersenen is. De antioxidatieve en ontgiftende eigenschappen van groene thee zouden fatale ziekten zoals alzheimer kunnen helpen voorkomen.

Annemiek Shrestha Kaneel
0

De kracht van kaneel

Kaneel is afkomstig uit de binnenste bast van de kaneelboom. De specerij wordt al duizenden jaren als geneesmiddel ingezet. Daarnaast is het vooral heel erg lekker in allerlei recepten, van curry tot chili con carne en moussaka. Aan deze en vele andere gerechten geeft het een typische zoete, warme smaak. Bovendien heeft kaneel hierin ook nog eens al haar gezonde eigenschappen mee. Wat is de kracht van kaneel?

1 4 5 6 7 8 20